Mórahalmi Tóth Menyhért Városi Könyvtár és Közösségi Ház

Online katalógus

Könyvtárunk a Corvina számítógépes rendszerrel dolgozik, online katalógusát pedig a Csongrád Megyei Könyvtárak Közös Katalógusában lehet elérni.
A katalógus oldalát felkeresve a lelőhelynél érdemes kiválasztani a Tóth Menyhért Városi Könyvtár és Közösségi Ház, Mórahalom sort, mert így a találatok a mi könyvtárunk állományára fognak hivatkozni. (Az oldal lehetőséget ad arra is, hogy tovább szűkítsük a kört a keresésnél, így kiválaszthatjuk ugyanebben a legördülő menüben a mórahalmi könyvár esetében a Felnőtt szakirodalom, Gyerek szakirodalom, Gyermekkönyv, Helyismeret, Ifjúsági irodalom, Letéti, és Szépirodalom kategóriákat is, de szerencsésebb esetünkben inkább ezeket a szűkítő lehetőségeket elhagyni.)
A keresés eredményeképpen első körben egy-egy sornyi információt kapunk a találatokról. A sor végén lévő linkre kattintva kérhetünk részleteket az adott könyvről. A részletes adatok alatt találjuk a státusz megnevezését – innen tudhatjuk meg, hogy a könyv kölcsönözhető státuszban van, vagy azt, hogy milyen határidővel jár le az aktuális kölcsönzés a dokumentumra.
Kölcsönzésben lévő könyvre mindig lehetőségünk van előjegyzést kérni. Ezt azonban csak közvetlenül a könyvtárostól tudjuk kérni személyesen, telefonon, vagy e-mail útján.

Elektronikus szolgáltatások
Az online katalóguson belül lehetőségünk van megtekinteni saját kölcsönzési adatainkat, ellenőrizni személyes adatainkat, lekérdezni a kölcsönzés történetet, és meghosszabbítani a kölcsönzéseinket.
Bejelentkezés
Az online katalógus oldalán a jobb felső sarokban találjuk a bejelentkezés linket. Rákattintva az olvasó vonalkódját és jelszót kér a rendszer. Az olvasói vonalkód mindenki esetében négy jegyű szám – a régi számok esetében egy két- vagy háromjegyű kód kiegészítendő (pl. a 16-os számú 0016 lesz), s ezt megelőzi minden olvasójegy esetében a következő: MORAHMH. A betűk és a számok folyamatosan követik egymást, nem kell sem szóközt, sem írásjelet tenni közéjük.
A jelszó igényléséhez az első alkalommal kérjék a könyvtárosok segítségét személyesen a könyvtárban.
Könyvtáraim
Belépést követően a Könyvtáraim menüben láthatóak az aktuális kölcsönzések. Ha valaki a Csongrád Megyei Könyvtárak Közös Adatbázisában szereplő könyvtárak közül többnek is tagja, akkor látja minden könyvtárát. Az adott könyvtárnál pedig az aktuális kölcsönzéseket.
Itt lehet hosszabbítást kérni akár minden könyvünkre egyszerre, akár csak az általunk kijelölt könyvekre. A rendszer azonnali hatállyal hosszabbít, és mindig újabb három hétre ad határidőt. Azonban csak két egymást követő alkalommal van rá lehetőségünk egy adott könyv esetében.
Adatok
Ebben a menüben tudjuk saját személyes adatainkat ellenőrizni. Módosításra nincsen lehetőségünk, ha változás van, a könyvtárost kell kérnünk a módosításra. Változtatni csak a jelszavunkat tudjuk.
Itt láthatjuk azt is, hogy melyik könyvtárban meddig érvényes tagságunk. Valamint itt tudjuk kérni az adataink törlését is a rendszerből, ami végleges törlést jelent, de csak abban az esetben kérhető, ha nincs az olvasónak semmilyen tartozása a könyvtár felé.
Kölcsönzéstörténet
Ebben a menüben lekérhetőek az utolsó pár év kölcsönzései. Ezeket az információkat a könyvtárosok sem látják, mindenki csak a saját kölcsönzéstörténetéhez fér hozzá. A listában keresni lehet, lekérhető pdf dokumentumba, és nyomtatható formában is.