Mórahalmi Tóth Menyhért Városi Könyvtár és Közösségi Ház

Nyári táborok

Nyári gyermektáborok

Több éves hagyománnyal rendelkező szolgáltatásunk a nyári gyermektáboroztatás.
Minden évben több turnusban tartunk napközis tábort 6-12 éves gyermekek számára. A tábor hétfőtől péntekig reggel 8 és délután 16 óra között zajlik. Helyszíne a könyvtár, ritkán teszünk kirándulásokat, s azt is inkább helyi nevezetességekhez.
A gyermekek számára megszervezzük az étkezést, a tízórai és uzsonna mindig helyben történik a könyvtárban, ebédelni a közli vendéglőbe megyünk át.
Délelőttönként a gyerekek kötött foglalkozásokon vesznek részt, ahol változatos tevékenységet biztosítunk számukra, ebben szerepel kézműves tevékenység, drámajáték, logikai és ügyességi feladatok, rejtvényfejtés, mesehallgatás, történetalkotás. Délután kötetlen, de irányított tevékenységet biztosítunk számukra, ahol lehet rajzolni, kézműveskedni, olvasni, filmet nézni, társasjátékot játszani, és engedjük a szabad játékot is, ameddig az nem veszélyezteti sem a saját épségüket, sem pedig a könyvtár biztonságát.
Fontos tudni, hogy a tábor kütyü-mentes: nincs sem mobilos, sem számítógépes játékra lehetőség, a saját eszközeiken sem.
Egy-egy hét adott témakörre épül, amely meghatározza az adott heti tevékenységet is. Minden évben február-március tájékán tervezzük, és hirdetjük meg az adott évi programot, amit aztán honlapunkon és Facebook oldalunkon is meg lehet találni.