Mórahalmi Tóth Menyhért Városi Könyvtár és Közösségi Ház

Felnőttképzés

Könyvtárunk 2011-ben lett akkreditált felnőttképzési intézmény, 2014-ben felnőttképzési engedéllyel rendelkező intézmény, s azóta támogatja az alapszintű számítógépes ismeretek megszerzését.
Saját képzéseink mellett a külső cégek által szervezett informatikai tanfolyamoknak is helyet biztosítunk, így csatlakozva az egész életen át tartó tanulás biztosításához.

 

Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000874/2014
Engedélyezett képzéseink:
1. Számítógép-kezelés, e-ügyintézés, E-000874/2014/D001
A képzés célja:
A képzési program célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljes értékű tagjává válhasson.
A programban résztvevők sajátítsák el az Office programok irodai szintű kezelését, sajátítsák el a szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációk készítésére szolgáló programok és az Internet használatát. Sajátítsák el az információs társadalmi alapismereteket, az elektronikus média útján történő kommunikációt. Ismerjék az Internet adta lehetőségeket, a digitális esélyegyenlőséget, az információs társadalom technológiáit. Legyenek tájékozottak az információs írástudás, az elérhető jogvilág, a szociális szolgáltatások adta lehetőségek területén, valamint az információ felismerésében, visszakeresésében, értékelésében, tárolásában, előállításában, bemutatásában, cseréjében.

2. Számítógép-kezelés és e-ügyintézés a gyakorlatban, E-000874/2014/D003
A képzés célja: Az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljes értékű tagjává válhasson.

3. Számítógép kezelő tréning "Online plébános", E-000874/2014/D002
A képzés célja: A képzésben résztvevő az egyszerű, rutinszerű helyzetekben egyszerű és közvetlen módon cserél információt az infokommunikációs technológiák segítségével.
Elboldogul a legtöbb olyan infokommunikációs eszközzel, alkalmazással, melyekkel munkája során találkozik.
Egyszerű eszközökkel, alkalmazásokkal igénybe tudja venni az elektronikus szolgáltatásokat.
Természetes, könnyed és közvetlen kapcsolatteremtésre képes digitális eszközökkel.
Aktívan részt tud venni digitális felületeken folyó kommunikációban, úgy hogy igény szerint felületet, eszközt, technológiát vált (írott, képi, hang).
Mindennapi életében magabiztosan kezeli az infokommunikációs eszközöket, melyek segítik mindennapi életét.