Könyvfaló Könyv-faló

 Sziasztok!  
Idén újra elindítjuk a csillaggyűjtő játékot, a Könyvfaló Könyv faló-t.
A játék kezdete: 2018. október 2.
 
Aki tavaly játszott velünk, annak már ismerős, hiszen a játék szabályai ugyanazok:
  1. vegyél ki egy csillagos könyvet a városi könyvtárból.
  2. Otthon olvasd el figyelmesen.
  3. Hozd vissza, és válaszolj a kérdésre, amit a könyvtáros feltesz neked.
  4. Ha jól válaszolsz, megkapod a könyvért járó csillagokat.

A csillagokat felrajzoljuk a közös táblázatba, így láthatjátok majd, hogy ki hol tart a versenyben. Év végén megint rendezünk egy jó kis programot a résztvevőknek... de a többi legyen meglepetés :)

Ha azt gondolod, hogy már az összes érdekes könyvet kiolvastad tavaly, akkor tévedsz!!

Új könyvekkel bővült a játék.

 

A játék részletes ismertetője:

A gyermekolvasmányaink egy részét vontuk be a játékba, és szétválogattuk őket nehézségi fokuk szerint. A legkisebbeknek való olvasmányok 1 csillagot érnek, a kicsit hosszabbak 2 csillagosok, a meseregények, vagy nehezebb szövegű de rövid olvasmányok pedig 3 csillagosak, és van pár ifjúsági regény, ami 4 csillagot ér. Rövid, lényegre törő kérdéseket írtunk hozzájuk a tartalomra vonatkozóan (egy könyvhöz 5-8 kérdés), aminek segítségével megállapíthatjuk, hogy a gyerekek valóban elolvasták-e, és megértették-e a könyvet. Egy kérdést teszünk fel, ha válaszolnak, megkapják a könyvért járó csillagokat, amiket saját csillaggyűjtő füzeteikben is vezetünk, illetve a könyvtárban elhelyezett táblázatokra is felrajzolunk. Aki részt vett a játék olvasós részében, az részt vehet a zárójátékon is. Tulajdonképpen ez a jutalom: egy közös ünneplés egy kis előadással, vagy játékkal, és könyvjutalom mindenkinek – hiszen nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.

2016 óta csapatjáték is van. A gyerekek 64 darabos kirakókat raknak ki. Ahány csillagot gyűjtött egy gyermek, annyi kirakós darabot kap az osztálya aktuális kirakós képéhez. Ezeket a darabokat aztán a tanítók ragasztják fel a helyükre. A csapatverseny győztese év végén elnyeri a vándorserleget, és kap egy finom tortát.

 
 

Designed by: zatok