Kulturális kincsvadászat közösen

Mórahalom és Ásotthalom a kulturális értékek élményszerű átadásáért

TÁMOP 3.2.13-12/1-2012-0413

A mórahalmi Tóth Menyhért Városi Könyvtár és Közösségi Ház Kulturális kincsvadászat közösen című pályázati projektje keretében olyan összetett programsorozatot valósított meg, melyben óvodások és általános iskolások számára biztosított kulturális programokat két településen: Mórahalmon és Ásotthalmon. A projektben partnere volt az ásotthalmi könyvtár, valamint a két település óvodája, általános iskolája, és a mórahalmi művészeti iskola.

A projekt 2013. április 15-én indult útjára és 14 hónapon keresztül biztosított változatos programokat a résztvevőknek. A cél az volt, hogy kulturális értékeket közvetítsünk, adjunk át a gyerekeknek élményszerű tevékenység keretében. Ezen tevékenységek között szerepeltek heti és havi szakkörök, vetélkedők, olvasójátékok, kirándulások, témanapok, és tábor. Témájában hagyományőrzés, helyismeret, irodalom, könyvtárhasználat, kézművesség, színjáték, báb- és zenés előadások szerepeltek. Meghívott előadók, múzeum- és könyvtárlátogatások, sok-sok könyvjutalom tették még érdekesebbé, és maradandóbbá az élményeket. A projekt szakmai megvalósítói igyekeztek az egyes területeket összekapcsolni, hidat képezni a különböző művészeti ágak között, és olyan közel hozni a gyerek világához mindezt, hogy könnyen befogadhassák a mondanivalót. Arra is törekedtek, hogy a két település gyermekei közös programokon vehessenek részt, megismerve egymást, és együttműködve egymással.

A projekt megvalósításában együttműködő partner volt az ásotthalmi Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, az Ásotthalom Községi Önkormányzat Tölgyfa Óvoda, a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola Szakképző Iskola és Kollégium, a mórahalmi Napköziotthonos Óvoda, és a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola. Az ásotthalmi tevékenységek lebonyolításában rendkívül nagy segítséget nyújtott az ásotthalmi könyvtár.

A pályázati program június 15-én lezárul, a tevékenységei véget érnek. Ám az együttműködő munka az intézmények között tovább folytatódik a jövő tanévben is, a könyvtárak nagy szeretettel várják a gyermekcsoportokat, és szervezik a foglalkozásokat összefogásban a pedagógusokkal.

A projekt adatai:

Kulturális kincsvadászat közösen: Mórahalom ás Ásotthalom a kulturális értékek élményszerű átadásáért

TÁMOP 3.2.13-12/1-2012-0413

Pályázati támogatás: 7.810.000,- Ft

Kedvezményezett: Mórahalom Város Önkormányzat Tóth Menyhért Városi Könyvtár és Közösségi Ház

SZT logo  uszt infoblokk esza

 

Designed by: zatok