Több mint könyv-tár

Infrastruktúra fejlesztés a városi könyvtárban

EFOP 4.1.8.16-2017-00138
Kedvezményezett neve: Mórahalom Város Önkormányzat Tóth Menyhért Városi Könyvtár és Közösségi Ház
Támogatás összege: 21.041.210,- Ft
Támogatás mértéke: 100%

A Tóth Menyhért Városi Könyvtár Európai Uniós támogatással újította meg egyes tereit. A nyertes pályázatnak köszönhetően új, külön bejáratú oktatóteret alakítottak ki, valamint megújult a könyvtár ifi tere is.

A projekt címe: Több mint könyv-tár: multifunkciós terek a mórahalmi Tóth Menyhért Városi Könyvtárban. Az elnevezés arra utal, hogy a könyvtár ma már valóban több, mint a hely, ahol könyvet tudunk kölcsönözni. Többek között az élethosszig tartó tanulás egyik fontos helyszíne, bázisa, s ennek megfelelő környezetet igyekszik biztosítani gyermeknek és felnőttnek, úgy a szervezett, mint a kötetlen, önálló tanuláshoz. Multifunkciós tereket alakított ki, ahol fontos a mobilitás, hogy a rendelkezésre álló – viszonylag kevés, vagy kicsi – tér ne korlátozza a feladatellátást, és éppúgy alkalmas legyen a rendhagyó iskolai órákhoz, mint a felnőttoktatáshoz, vagy az óvodai foglalkozásokhoz, és éppúgy kiszolgálja a csoportos tevékenységeket, mint az egyéni időtöltést.

Ennek érdekében villamos és informatikai hálózatbővítést hajtott végre az épületben, és megerősítette az épületben elérhető wifi-hálózatot. Felújításra került a könyvtár galériájának lépcsője, és az ifi térben elhelyezkedő ismeretterjesztő állomány is új polcokat kapott. Megújult, és bővült a könyvtárosok munkatere is, ami azért jó mindenkinek, mert hatékonyabbá teszi a látogatók kiszolgálását. Új oktatóteret hoztak létre, ahol lehetőség nyílik foglalkozások és órák tartására. Nem utolsó sorban pedig új számítógépeket, laptopokat, és egyéb informatikai eszközöket szerzett be a könyvtár.

A projekt 2018. január 1. és szeptember 30. között valósult meg.

A pályázat címe: Több mint könyv-tár: multifunkciós terek a mórahalmi Tóth Menyhért Városi Könyvtárban

Azonosítója: EFOP 4.1.8.16-2017-00138

 

  

 

Designed by: zatok