Játékok az ereklyék körül - Ünnepelt a városi könyvtár

A Tóth Menyhért Városi Könyvár szeptember 25-én ünnepelte meg, hogy elnyerte a Minősített Könyvtár címet – ami saját kategóriájában egyedülálló teljesítmény. A minősítést jelképező tábla avatása után a könyvtárosok olyan rendezvénnyel fogadták vendégeiket, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas és érdekes szórakozást kínált.

A Minősített Könyvtár cím ünneplése alkalmával az intézmény vezetője összefoglalta a minősítés folyamatát, és elmondta, hogy melyek voltak azon területek a minősítés során, amelyekben külön dicséretet kapott a mórahalmi könyvtár. Ezek a szervezeti kultúra, és a partnerkapcsolatok voltak. Az ünnepségen köszöntötték az intézmény dolgozóit. Külön köszönetben részesült kiemelkedő munkájáért Kiss Bernadett, aki jelenleg könyvtárosi feladatai mellett az intézmény igazgató helyetteseként is dolgozik, és immár 15 éve szolgálja a város közösségét az intézményben. Továbbá az intézmény igazgatója köszöntötte Szűcs Julianna nyugalmazott igazgatót, aki nélkül ez az eredmény nem születhetett volna meg.

A partnerkapcsolatokat jelképes aktussal ünnepelték – egy jó hangulatú, közös tánccal a könyvtár előtti téren. Az esemény elérte célját: mindenkit megmozgatott, és megnevettetett.

Aki a következő két órában részt vett a könyvtár által szervezett „Feltárul a Titkok Könyvtára” című programon, biztosan nem unatkozott. A könyvtár olyan ereklyéket mutatott be teljes valójukban, mint a szent Frigyláda, Longinus Lándzsája, amit a végzet lándzsájaként is ismerünk, Pandóra szelencéjét, a madarak nyelvén íródott könyvet, és az Excaliburt, Artúr király bűvös kardját. Az ereklyék köré érdekes feladatokat, rejtvényeket szervezett, amelyekkel kicsik és nagyok próbára tehették magukat a görög mitológia, a Pendragon mondakör, a nyelvek és a japán nyelvkultúra, a közép-amerikai indián civilizációk, és a zsidók kivonulása témaköreiben. A látogatókat info-táblák segítették, amelyeken az érdekes információk mellett QR kódok is szerepeltek, így olyan linkeket ajánlva a világhálón, ami további tudásanyagot tartalmaz az adott témában.

A játék megtelítette a könyvtárat szombat délután, egyre-másra gyűltek a menetlevelekbe a pecsétek, amelyek egy-egy jól teljesített feladatot igazoltak a résztvevőknek. A rendezvény végén sorsolásra került sor, mert a résztvevők között a könyvtár szponzorai által felajánlott ajándékokat osztottak ki. A könyvtár ezúton is köszönetet mondd a Virágátriumnak, a Platán Panzió és 4-es Vendéglőnek, a Bivaly Bowling Clubnak, és a Judyn Bt-nek, és a Szent Erzsébet Gyógyfürdőnek az értékes ajándékok felajánlásáért!

Köszönetet mondd önkéntes segítőinek, akik a rendezvény lebonyolításában a segítségükre voltak. Így a Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola diákjainak, Szűcs Juliannának, és Fodor Istvánnak, akik a játék állomáshelyein teljesítettek szolgálatot.

Valamint köszönetet mondd mindazon partnereinek, akik elfogadták a meghívást, és jelenlétükkel megtisztelték az ünnepet. A könyvtár kollektívája ezután is azon dolgozik, hogy mindig, minden helyzetben szolgáltatni tudjon, s tegye ezt az igényekhez igazodva, minőségi módon.

Berta Gyuláné

igazgató

nimositest.jpg

Látogatók száma

Today 1

Yesterday 25

Week 75

Month 579

All 38939

Designed by: zatok