Bosziszombat a könyvtárban

Október 27-én került megrendezésre a városi könyvtár hagyományos Boszorkányszombat című programja. A rendezvény szokatlanul nagy látogatottságnak örvendett – szerencse, hogy kültéri játékot is terveztünk az idén, különben úgy jártunk volna, mint Sün Balázs a versben: a legkisebb bizony kiszorult volna a küszöbre. A hagyományos program kötelező elemei: a mesemondás, a kézműveskedés, a játék, és a tökszépségverseny.

Idén kicsit magasabb szintre próbáltuk emelni a mesemondást, és a Minden egér szereti a sajtot című mesét adtuk elő saját készítésű pálcás bábokkal, magunk eszkábálta paraván előtt, néha picit botladozva, de annál nagyobb lelkesedéssel.

A Napsugár Gyerekháznak dolgozói voltak vendégeink, és hoztak új színt a boszorkányszombatba. A szó szoros értelmében, hiszen arcfestést készítettek a gyereknek. A téma természetesen a halloween volt, de a minták roppant változatosak. Köszönjük nekik az együttműködést!

Többféle játékot játszhattak idén nálunk a gyerekek: volt szörny-teke, tök-célba-dobálás, Csontikát bekötött szemmel kellett felöltöztetni, és elővettük a Mini-LÜK füzetek témához illő darabjait is, úgyhogy lehetett rejtvényt fejteni a Banyatanya, és a Kísértetkastély történetei segítségével. A gyerekek a sikeres feladatokért minden állomáson garasokat kaptak.

Az összegyűjtött garasokat a boszibódéban válthatták be. Itt aztán lehetett találni filcfigurákat, amiket a könyvtárosok készítettek, csokit és cukrot, ami felajánlásként érkezett, apróbb ajándéktárgyakat szintén felajánlásból, és lehetett jósoltatni, hiszen 4 garasért Habakukk a jövendőmondó fehér egér bárkinek húzott planétás kártyát.

A rendezvénynek akkora látogatottsága volt, hogy nem lettünk volna elegen hozzá, ha magunk vagyunk, könyvtárosok. Ezért ezúton szeretném megköszönni könyvtárosaink családtagjainak – legyen édesanya, testvér, vagy férj – hogy együtt dolgoztak velünk szombat délután az előkészítéstől a takarításig.

Valamint megköszönöm minden kedves látogatónknak, aki minket választott ezen a szép szombat délutánon. Remélem, hogy beváltottuk a hozzánk fűzött reményeket, és legközelebb is betérnek hozzánk – legyen az ünnep, vagy hétköznap. Mindenkit várunk szeretettel!

 

Bertáné Gyöngyi

könyvtáros

 További képek a könyvtár facebook oldalán!

Designed by: zatok